María de los Ángeles
Bernal Pita Da Veiga
Catedrática de Universidad
Publicaciones en las que colabora con María de los Ángeles Bernal Pita Da Veiga (17)
2013
-
From Zinnia to Arabidopsis: Approaching the involvement of peroxidases in lignification
Journal of Experimental Botany, Vol. 64, Núm. 12, pp. 3499-3518
2012
-
Fisiología vegetal: de la licenciatura al grado en la Universidade da Coruña
El Espacio Europeo de Educación Superior y la educación por competencias (Educación), pp. 401-404
2010
-
Técnicas de experimentación en Fisiología vegetal: una asignatura troncal práctica en el Espacio Europeo de Educación Superior
La docencia en el nuevo Escenario del Espacio Europeo de Educación Superior: A docencia no novo Escenario do Espazo Europeo de Educación Superior (Vicerreitoría de Formación e Innovación Educativa), pp. 265-268
2009
-
The presence of sinapyl lignin in Ginkgo biloba cell cultures changes our views of the evolution of lignin biosynthesis
Physiologia Plantarum, Vol. 135, Núm. 2, pp. 196-213
2005
-
Fusarium confers protection against several mycelial pathogens of pepper plants
Plant Pathology, Vol. 54, Núm. 6, pp. 773-780
2004
-
Changes in stem lignins (monomer composition and crosslinking) and peroxidase are related with the maintenance of leaf photosynthetic integrity during Verticillium wilt in Capsicum annuum
New Phytologist, Vol. 163, Núm. 1, pp. 111-123
-
Oxidative metabolism and phenolic compounds in Capsicum annuum L. var. annuum infected by Phytophthora capsici Leon
Scientia Horticulturae, Vol. 102, Núm. 1, pp. 1-13
-
Peroxidases and the metabolism of capsaicin in Capsicum annuum L.
Phytochemistry Reviews, Vol. 3, Núm. 1-2, pp. 141-157
2002
-
Capsaicinoids in vegetative organs of capsicum annuum l. in Relation to fruiting
Journal of Agricultural and Food Chemistry, Vol. 50, Núm. 5, pp. 1188-1191
2001
-
Acumulación de compuestos fenólicos en las paredes de plantas de pimiento inoculadas con aislados de “Verticillium dahliae” Kleb.
Libro de resúmenes de conferencias y comunicaciones
-
Identif cation and quantification of some capsaicinoids in padrón pepper (Capsicum annuum L. var. annuum) fruits
Acta Alimentaria, Vol. 30, Núm. 4, pp. 373-380
-
Induction of shikimate dehydrogenase and peroxidase in pepper (Capsicum annuum L.) seedlings in response to copper stress and its relation to lignification
Plant Science, Vol. 161, Núm. 1, pp. 179-188
-
Presencia de capsicinoides en órganos vegetativos de plantas de “Capsicum annuum” L. var. “annum” cv. Padrón
Libro de resúmenes de conferencias y comunicaciones
2000
-
Fruit development in Capsicum annuum: Changes in capsaicin, lignin, free phenolics, and peroxidase patterns
Journal of Agricultural and Food Chemistry, Vol. 48, Núm. 12, pp. 6234-6239
1999
-
Pungency level in fruits of the Padron pepper with different water supply
Scientia Horticulturae, Vol. 81, Núm. 4, pp. 385-396
1998
-
Effects of mineral fertilizer supplementation on fruit development and pungency in 'Padron' peppers
Journal of Horticultural Science and Biotechnology, Vol. 73, Núm. 4, pp. 493-497
1997
-
Purification, characterization and kinetic properties of pepper fruit acidic peroxidase
Phytochemistry, Vol. 46, Núm. 8, pp. 1313-1317