La evaluación de la alimentación humana según maestros en formación de España/Portugal

  1. Rivadulla López, Juan Carlos 1
  2. Fuentes Silveira, María-Jesús 1
  3. García Barros, Susana 1
  1. 1 Universidade da Coruña
    info

    Universidade da Coruña

    La Coruña, España

    ROR https://ror.org/01qckj285

Journal:
Revista de estudios e investigación en psicología y educación

ISSN: 2386-7418

Year of publication: 2017

Issue Title: XIV Congreso Psicopedagogía. Área 6: FORMACIÓN DE PROFESORES Y AGENTES EDUCATIVOS

Issue: 6

Pages: 180-185

Type: Article

DOI: 10.17979/REIPE.2017.0.06.2443 DIALNET GOOGLE SCHOLAR lock_openOpen access editor

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Abstract

This paper analyzes the evaluation questions proposed by teachers in training at the Universidade da Coruña (Spain) and Universidade do Minho (Portugal) for 5º / 6º of Primary Education on food and health in order to know the contents evaluated and the skills required in them. Data collection was done through a classroom training activity. The results show that although there are differences between both groups they have a restricted idea of the contents that must be evaluated, which constitutes a wake-up call for the training systems that are being used.

Funding information

Trabajo financiado por el Ministerio de Ciencia e Innovación EDU2011-27772.

Funders

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