¿Cómo analizar las ideas de los estudiantes de magisterio sobre la nutrición humana a través de mapas conceptuales?

  1. Juan Carlos Rivadulla López
  2. Susana García Barros
  3. Cristina Martínez Losada
Libro:
VII Encuentro internacional de Aprendizaje Significativo ; V Encuentro Iberoamericano sobre Investigación en Enseñanza de las Ciencias. [Recurso electrónico]
  1. Concesa Caballero Sahelices (coord.)
  2. Jesús Ángel Meneses Villagra (coord.)
  3. Moreira, Marco Antonio (coord.)

Editorial: Servicio de Publicaciones e Imagen Institucional ; Universidad de Burgos

ISBN: 978-84-16283-21-7 84-16283-21-4

Año de publicación: 2015

Páginas: 587-596

Congreso: Encuentro Iberoamericano sobre Investigación Básica en Educación en Ciencias (5. 2015. Burgos)

Tipo: Aportación congreso

Resumen

This paper reviews the concept maps, understood as a technique used to obtain a visual representation of ideas from one person about a concept or set of related concepts is done. Reviews about teaching on human nutrition emphasizing high educational value and indicating which is included as learning object reiterated throughout compulsory education is also made. Considering both reviews, we have developed a methodology for analyzing concept maps proposed by groups of student teachers for teaching human nutrition in the 3rd cycle of Primary Education.